Endnu en ny konservator

Der er gang i Erling Mørchs værksted i Lading, og kort efter hinanden er to konservatorelever færdiguddannede – og vi har fået to rigtige konservatorer mere. Sidst har Bjørn Rolfes bestået prøven til uddannelsens linje 2.

Torsdag den 12. september 2013 var Bjørn oppe til teoretisk prøve i Naturhistorisk Museum i Aarhus, med lovstof, div. sikkerhed og artskendskab.

Og det var ikke nemt for ham. 

Fagets lovgrundlag, dets sikkerhedskrav og de andre konserveringsmetoder gik nogenlunde, de store pattedyr der hører til linje 2 var ikke noget problem, men det var til gengæld fuglene. Skuemestrene Helena Dyhr, OK Larsen og Brian Filipsen kunne ikke forsvare præstationen og besluttede, at netop fuglebestemmelserne måtte gå om.

Ved den praktiske prøve fredag den 22. september i værkstedet i Lading kunne der blive tid til denne ekstra eksamination, og Brian havde skaffet en samling flotte fugleskind ( fra Hartvig Jensen). Men efter eget valg skulle Bjørn først løse den praktiske opgave: Montering af et råbukkehoved med bringe. Hertil har man 8 timer, og mens håndværket følges tæt, har skuemestrene tillige lejlighed til at bedømme de arter, der skal være nået i læretiden.

Bjørns råbuk blev meget fin, og sammen med de udstillede, ældre fremstillede præparater – og den nu beståede fugleartsbestemmelse – var der ingen tvivl om, at vi nu har en dygtig ny konservator.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Please Login to Comment.