Dødsfald

Konservator Steen Jørgensen døde i begyndelsen af marts måned 2012.

Naturen var Steens store interesse, allerede som 12-årig samlede han døde fugle på stranden og kogte kranierne hjemme i sin moders køkken i Vangede hvor Steen voksede op.

 

I 1959 kom Steen som 16-årig i lære hos Johannes Erritzøe, der havde sin forretning og værksted på Sct. Pauls Plads i København. Steen var Erritzøes første elev, og han var i lære i 4 år. I det sidste læreår var han med på Erritzøes indsamlingstur til Grækenland.

Efter læretiden har han arbejdet hos Jan Petersen, ”Samlershop” på Amager, og har også arbejdet mange år i Norge , hvor han sammen med Åge Jensen havde firmaet ”Biologisk Læremiddelcentral” i Fetsund. Her blev der udover præparater til undervisningsbrug også lavet mange Afrikanske trofæer.

 

1981 startede han sin virksomhed, ved Torvet i Hillerød,som han havde i over 26 år. Steen kunne levere alle typer præparater til de mange tilfredse kunder han havde, bl.a. isbjørne, aber (som Steen havde en særlig forkærlighed for) og en model af en stork til rådhuset i Hillerød.
Danmarksmester i konservering blev det også til. Det var i 1999 i Svendborg hvor Steen, fuld fortjent, vandt i specialklassen muldvarp.
Steen var samler. Han kunne fortælle i timevis om de genstande han havde samlet. I hans unge år var det bl.a. insekter, hvor biller og især træbukke var den store interesse, men også oldsager havde han en stor viden om, og han brugte mange weekender på at trave de nypløjede marker igennem for at finde oldsager fra stenalderen. Med til samlingerne skal også nævnes den komplette samling af Elvis plader.
Senere blev det Kris – en kniv type fra Indonesien, der fyldte væggene i den lille lejlighed i Hillerød.

Steen var en stille og beskeden person der brændte for sit fag, og han havde en stor viden om de ting han samlede på, og det arbejde der fyldte hele hans liv.

Karsten Felsted

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Please Login to Comment.